Translate

dimarts, 21 de març del 2017

REGISTRE DE CATALANS RESIDENTS A L’EXTERIOR



El Registre de Catalans és l’eina mitjançant la qual el Govern identifica els ciutadans que gaudeixen de la condició política de catalans, d’acord amb l’Estatut d’autonomia, i que resideixen a l’estranger.  
Creat mitjançant el decret 71/2014 del 27 de maig , és un registre de caràcter voluntari que s’adreça als ciutadans i ciutadanes que tenen la condició política de català. És a dir, als catalans i catalanes amb nacionalitat espanyola que resideixen fora de l’Estat espanyol i que, d’acord amb l’article 7 de l’Estatut, el darrer veïnatge ha estat en alguna població de Catalunya.  

A més de ser l’eina que permet al Govern conèixer les demandes i necessitats dels catalans residents a l’exterior, possibilita que les persones que hi estiguin inscrites puguin exercir els seus drets i ser perceptors de serveis. 

Les finalitats d'aquest registre són, d'una banda, conèixer les demandes i necessitats dels catalans i catalanes residents a l'exterior i, de l'altra, possibilitar-los l'exercici dels seus drets en tant que catalans i catalanes i, en qualsevol cas, que les actuacions de la Generalitat adreçades a aquests col·lectiu siguin més efectives.

La responsabilitat d'aquest registre és del departament competent en matèria d’acció exterior, a través de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea.


La inscripció al Registre de Catalans residents a l’exterior és voluntària i s’ha de formalitzar a través d’aquesta pàgina web: 


 La sol·licitud d’aquests serveis es podrà a fer a partir del 21 de març del 2017.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada