Translate

dimarts, 21 de març del 2017

COMUNITAT CATALANA A L'EXTERIOR


El concepte de “Catalunya Exterior” respon a la suma de catalans residents a l’exterior i a les entitats en les quals s’organitzen. Segons les últimes xifres de l’Idescat actualment hi ha 284.374 que resideixen a l’exterior, un 7,7% més que el 2016. De moviments migratoris n’hi ha hagut sempre a Catalunya, tanmateix les grans onades d’emigracions han respost a dos moments històrics.  

En el darrer segle, la Guerra Civil i la dictadura franquista van provocar l’exili de catalans, majoritàriament a països de l’Amèrica Llatina i Europa. Més recentment, la cerca de noves oportunitats, la globalització i la darrera crisi econòmica han produït també un creixement important del nombre de catalans que han decidit emigrar, en bona part a països de la Unió Europea. 

Arran d’aquests moviments es van crear les Comunitats Catalans a l’Exterior amb les quals la Generalitat hi manté una estreta relació des de fa més de 20 anys, quan es va aprovar la Llei de la Comunitat Catalanes a l’Exterior del 1996. Per tal de donar-los suport en crear i mantenir espais de trobada alhora que punts actius de projecció internacional de Catalunya, el Govern porta a terme una política pròpia per a aquesta realitat. El Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència promou línies de suport a les Comunitats Catalanes a l’Exterior pel foment de la llengua catalana, activitats culturals, l’acollida de la nova migració i ajuts socials.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada