Translate

dimarts, 21 de març del 2017

SERVEIS PER A INSCRITS AL REGISTRE DE CATALANS RESIDENTS A L’EXTERIOR


En aquesta nova etapa el Departament d’Afers Exteriors vol dotar de serveis el inscrits al Registre. És per això que ha promogut un primer conjunt de serveis en els àmbits de la salut, la cultura i joventut a través d’acords de col·laboració amb els departaments de Salut, Treball i Afers Socials i Famílies i Cultura- amb l’objectiu d’oferir-los als catalans i catalanes residents a l’exterior, i amb la voluntat d’augmentar gradualment aquesta cartera de prestacions.  
Per a poder tenir accés als serveis és necessari inscriure’s al Registre de catalans residents a l’exterior.  

 Salut:
       TARGETA SANITÀRIA INDIVIDUAL - Podran disposar de la Targeta Sanitària Individual per a les seves estades temporals a Catalunya. Amb aquest servei es pretén donar resposta a una necessitat llargament manifestada per part dels catalans de l’exterior i es garanteix així un dret bàsic com és la salut, en les seves estades temporals al territori.
Joventut:
       CARNET JOVE - Els joves d’entre 12 i 30 anys podran gaudir del Carnet Jove. Inclou una sèrie de propostes orientades a potenciar la vessant cultural, social i participativa dels joves en l’àmbit nacional i europeu, per millorar i augmentar la seva qualitat de vida. Ofereix un ampli ventall d’avantatges en l’adquisició i la utilització de diferents productes i serveis.

       L’ESTIU ÉS TEU – Aquest estiu la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya
(XANASCAT) ofereix dins del programa l’Estiu és Teu dues estades de lleure (a L’Escala i La Molina) adreçades exclusivament als infants i joves catalans de 8 a 16 anys residents a l’exterior. Podran gaudir de l’experiència de compartir l’estada amb altres catalans vinguts d’arreu del món i disposar d’espais lúdics de reforç de la llengua i la cultura catalanes. A banda, també poden participar en les estades organitzades en el marc general del programa. 

    DESCOMPTES XANASCAT - S’ofereix un 10% de descompte a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya que disposa de més de 50 albergs arreu del territori. 

Cultura:
       eBIBLIO – Podran gaudir del servei eBiblio Catalunya. És un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals, accessibles a través de diferents dispositius (ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents). Inclou obres de ficció i no ficció per a públic adult i a l’infantil i juvenil.

       “FAS 6 ANYS. TRIA UN LLIBRE” - La campanya “Fas 6 anys. Tria un llibre”, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, vol estimular els hàbits de lectura dels infants d’aquesta edat. Els infants catalans residents a l’exterior que durant l’any 2017 facin 6 anys rebran una targeta amb un codi de barres personalitzat que podran bescanviar pel llibre infantil que desitgin a la plataforma en línia Liberlista.cat.

       IQUIOSC.cat – A través d’un acord amb l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, les persones inscrites podran accedir a la plataforma IQUIOSC.cat i escollir les cinc publicacions de pagament a les quals desitgin tenir accés gratuïtament durant sis mesos. 

Tots aquests acords  i preveuen una comissió de seguiment per a valorar les sol·licituds i gestió d’aquests serveis, així com per a valorar la inclusió d’altres.  



La inscripció al Registre de Catalans residents a l’exterior és voluntària i s’ha de formalitzar a través d’aquesta pàgina web: 


 La sol·licitud d’aquests serveis es podrà a fer a partir del 21 de març del 2017.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada