Translate

dimarts, 21 de març de 2017

idCAT


L'idCAT Certificat és un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet.
Permet operar amb diferents administracions i, a més, assegura la integritat de les dades que envieu, així com la seva confidencialitat, ja que està emès pel Consorci Administració Oberta de Catalunya - Consorci AOC.

També permet fer altres operacions, com ara signar correus, documents electrònics i formularis web. Sense la signatura electrònica els tràmits telemàtics no tenen validesa, ja que la xarxa electrònica no ofereix el nivell de seguretat necessari per garantir les vostres dades.

Hi ha dues maneres d'obtenir l'idCAT Certificat:

Opció A:
1. A través del web www.idcat.cat, des del punt 1. "Sol·licitud del certificat". En aquesta pàgina trobareu un formulari que us permetrà introduir les dades necessàries per obtenir la identitat digital: nom, cognoms, document acreditatiu d'identitat, adreça electrònica, etc. Un cop introduïdes les dades s'emmagatzema la petició per tal que pugui ser validada per qualsevol de les entitats de registre idCAT.

Opció B:
1. El ciutadà també té una segona forma d'obtenir el seu idCAT Certificat: personant-se directament a qualsevol de les Entitats de Registre idCAT (que podran ser consultades des del web www.idcat.cat).
Si voleu disposar d'un idCAT Mòbil trobareu tota la informació a www.idcatmobil.cat


L'idCAT Certificat permet operar amb les administracions públiques i assegura la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques que envieu per Internet. També us permetrà, per exemple, signar documents i correus electrònics amb totes les garanties.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada