Translate

dijous, 3 d’agost del 2017

TAN A PROP I TAN LLUNY: JORDI FONT I RODRÍGUEZ


Ahir ens va deixar en Jordi Font i Rodríguez.

Va néixer a Barcelona, al districte de Ciutat Vella, el dia 19 de maig de 1942. Fill de Josep Font i Ferré i d’Empar Rodríguez i Menéndez. A mitjans de l’any 1947 la família es trasllada a viure a Badalona.
Cursa estudis primaris a les Escoles Minguella  d’orientació catalanista -malgrat la prohibició de l’època- i més tard va a l’Institut Albéniz. Completa el cicle secundari, el batxillerat, i la preparatòria universitària, al col·legi Ibèric i al Centro de Estudios Universitarios de Barcelona.
Compagina els seus estudis amb el treball, al negoci d’instrumental quirúrgic i mobiliari mèdic que la seva família té a Barcelona.
Des de molt jove participa en el moviment excursionista a través del Centre Excursionista de Badalona, del qual forma part de la comissió directiva. Més tard forma part del Centre Excursionista de Catalunya.
A finals de l’any 1962, per raons econòmiques, es trasllada, juntament amb el seu pare, a Buenos Aires.
Tot just arribat a la capital argentina, participa del moviment associatiu català a través del grup “Joventut Catalana” i de L’ASSOCIACIÓN CATALANA DE SOCORROS MÚTUOS “MONTEPIO DE MONTSERRAT” i del CASAL DE CATALUNYA de Buenos Aires, on ocupa càrrecs directius.
Forma part durant alguns anys del quadre escènic català de l’entitat, col·labora simultàniament amb l’OBRA CULTURAL CATALANA de Buenos Aires.
Laboralment s’especialitza en l’àrea de transport i logística en una empresa d’origen català, on durant trenta-quatre anys ocupa diversos càrrecs de gerència tant a l’interior del país com a Buenos Aires.
L’any 1966 participa activament en la creació de la Federació d’Entitats d’Empresaris d’Ascendència Catalana d’Amèrica (FEDACA) a Santiago de Xile, i n’ocupa el càrrec de vocal en el primer directori.
També es dedica a la creació del Grup d’Empresaris Catalans de l’Argentina (GREC) on ocupa el càrrec de vicepresident.
L’any 1966, ocupa el càrrec de secretari d’actes del Casal de Catalunya a Buenos Aires; l’abril del 1999 n’és elegit vicepresident, i  des del 2001 n’és el president.
Gràcies a la seva tasca de president es produeix a l’entitat una etapa de canvis i de renovació que encara avui continua, tant en l’aspecte social com en la institucional, es posa en valor el seu patrimoni, es modernitza la seu, es creen noves activitats i es treballa en conjunt amb la resta de comunitats catalanes de Sud-Amèrica i amb les institucions de Catalunya.
Jordi Font ha aconseguit que el Casal de Catalunya de Buenos Aires, entitat més que centenària i senyera de totes les de l’exterior, sigui tot un referent de la col·lectivitat catalana a la ciutat i una veritable i moderna “ambaixada” de Catalunya.
El 2005 treballa intensament per dur a terme la IX Trobada de Casals Catalans del Con Sud d’Amèrica, dut a terme el mes d’octubre a Buenos Aires.
El 2007 va ser un dels guardonats en la XIX Edició dels premis Batista i Roca.
En el 2009 va ser nomenat delegat del Govern de Catalunya a l'Argentina i responsable de la «ambaixada» catalana a Buenos Aires. Va ser el cinquè ambaixador designat per Carod, després dels de Berlín, Londres, París i Nova York.
Al gener d'aquest any 2017 va iniciar les seves noves tasques en la redacció de l'agència INCAT. Les seves experiències, coneixements i defensa tancada de l'independentisme català -valor heretat del seu pare, Josep Font, integrant de l'Obra Cultural Catalana- van estar sempre al servei de totes les comunitats catalanes d'Amèrica del Sud. El seu tarannà de "patriarca" va motivar als responsables d'aquesta agència de notícies a sol·licitar-li que s'incorporés en caràcter de redactor, cronista i comentarista, tasca que ja va començar a desenvolupar amb l'èxit esperat.
Jordi Font i Rodríguez té una llarga trajectòria en pro de Catalunya.

Des de l'AICS - American Intitute for Catalan Studies de Houston ens sumem al condol per a tots aquells que el varen conèixer. El recordarem amb gran estimació i respecte.

Fonts:
http://ipecc.cat/novaweb/premis-batista-i-roca/cronologia-dels-premis-batista-i-roca-2/guardonats-2007/
http://www.directe.cat/noticia/15764/el-govern-estrena-delegacio-a-largentina
http://www.agenciaincat.la/?p=27499

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada